Kara Şimşek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1 kase kavurma
- 1 soğan
- 3 diş sarımsak
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz, pulbiber
- 2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
Kara Şimşek Tarifi Yapılışı
Evet arkadaşlar öncelikle sağlığa çok faydalı bir yemek yapmak istedim. Kara şimşek yemeği öncelikle orta boy bir tencereye sıvı yağını koyup üstüne soğanı, sarımsağı koyup bir güzel kavurun. Ben çok kavuruyorum. İri kalmasını sevmediğim için sonra kavurmayı koyuyorum. Dilerseniz normal et koyabilirsiniz. Ben yumuşak olmasını istediğim için kendi yaptığım kavurmadan koyuyorum. Sonra salçayı koyun biraz kavurup baharatları koyup suyunu koyun. Göz kararı sonra kaynayınca altını kısıp kendi halinde olsun. Şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder